Tarpojien seikkailu Heurekaan

Lauantai aamulla 09.03.2019 lippukunnan molemmat tarpojavartiot Vaahtokarkit ja Sateenkaariperunat starttasivat matkansa kohti Heurekaa. Matka Pasilaan sujui rennosti junassa istuen. Lähijunan löytäminen ei tuottanut ongelmia ja reissu jatkui ripeästi kohti Tikkurilaa. Matka sujui pääosin uusista Muumeista puhuen, jotka jakoivat monia mielipiteitä.

Tikkurilan asemalla meitä odotti pieni hämmentyminen, sillä ruokapaikkaamme Burger Kingiin oli hyvin vaikea löytää tietä. Kauppakeskuksen pohjapiirustuksesta oli hieman apua, mutta lopulta löysimme perille parin väärän mutkan jälkeen.

Ruokailun jälkeen teimme pikaisen pysähdyksen ruokakaupassa, jonka jälkeen kävelimme hetken raikkaassa, tuulisessa ulkoilmassa ennen kuin saavuimme Heurekaan. Jono Heurekan pihalla oli hyvin pitkä, mutta se ei onneksi meitä haitannut. Olimme nääs tehneet varauksen etukäteen, joten pääsimme kävelemään koko jonon ohi suoraan lippupisteelle. Ovella saimme iloisen tervehdyksen vartijalta, joka huomasi heti kaulassamme olevat partiohuivit.

Heurekassa pääsimme tutustumaan ihmisen aivoihin, jättimäisiin dinosauruksiin, kestävään kehitykseen, suoliston toimintaan ja moneen muuhun asiaan. Pääsimme myös katsomaan yhdessä planetaarioelokuvan nimeltä Törmäyskurssilla. Retken hurjapäät uskalsivat pyöräillä päänäyttelysalin yli viritetyn vaijerin päällä.

Viiden jälkeen heitimme hyvästit Heurekalle ja suuntasimme takaisin Tikkurila asemalle. Tällä kertaan lähijunan löytyminen oli hieman hankalampaa ja juoksimme pariin otteeseen väärälle laiturille. Löysimme kuitenkin oikean junan ja pääsimme Helsingin keskustaan, josta matka jatkui kohti Kamppia. Kotimatka OnniBussin kyydissä sujui rauhallisissa merkeissä ja takaisin Saloon saavuttiin aikataulussa.

/Annastiina, Vaahtokarkkien johtaja